woensdag 19 augustus 2015

Zee & zand pret!

 
 
Het was heerlijk! De zon scheen volop, de zee was lekker fris, het huisje was heerlijk en het zand kriebelde tussen de tenen. Wat een luxe om bijna elke dag de zon in de zee te zien zakken en wakker te worden met kwebbelende meeuwen, scholeksters, strandpleviertjes en al die andere vogels. De deur gaat open en je leeft op het strand, de hele dag....Precies dat waar ik altijd al van droomde...

 
Het huisje was niet groot, maar gezellig en knus. En wat heb je nodig als de zon hoog aan de hemel staat te stralen en de zee in je achtertuin ligt? Alleen een schep, een emmer, visnetjes, zakjes om je strandschatten in te verzamelen, beachball, een vlieger en een bikini.

 
Ik bouwde zandkastelen met de kinderen, alleen was ik samen met de bonus tienerdochter het meest actief, de een keek toe hoe mooi die werd zodat hij ermee kon spelen en de kleinste ging nat zand halen bij de zee maar verloor onderweg de helft. Maar leuk vonden ze het, en daar ging het om. En ja, ik vond het ook leuk! Ik hou van het strand, de zee & alles wat erbij hoort....

 
Tijdens de eb tijden als de brekers vol met kleine mosselen weer tevoorschijn kwamen en de meeuwen alweer zaten te wachten op hun lunch kwamen de emmers en schepnetjes in verschillende kleuren weer te voorschijn. Garnalen, krabben in verschillende maten en kleuren, baby scholletjes, ribkwalletjes, lange visjes & heremietenkreeftjes, ze kwamen allemaal in de oranje en gele emmertjes te zitten en hadden daar een knus uurtje totdat ze weer de wijde wereld in mochten. Ondertussen maakte ik foto's, van de kids maar ook van de vangst. De heremietenkreeft was lastig, of hij bleef in zijn huisje zitten, of hij baande zich heel snel een weg in het zand, maar uiteindelijk won ik en had de foto die ik zo graag wilde....Toen mocht die zichzelf ingraven....
We maakten tekeningen in het natte zand met een grote meeuwenveer van wat we allemaal hadden gezien...Zelfs een vissersboot die toen de vloed opkwam ten onder ging....

 
Grote vogelafdrukken van de meeuw in het zand


 
Prachtige zonsondergangen....Met een dikke trui, een dekentje omgeslagen en een glaasje wijn, zitten op de heerlijke stoelen op het terras van het strandhuisje, genieten van de natuur...Zo nu en dan zie je een kopje van een zeehond boven het water uitkomen, je hoort her en der nog wat meeuwen en de vissersboten komen een voor een de zee op en vormen een lichtjesslinger op de horizon wanneer de zon is weggezakt in de Noordzee.

 
Een dagje Texel op de wat minder zonnige dag, een bezoekje aan Ecomare, waar de baby zeehonden eigenwijs naar je kijken, de bruinvissen spelen met hun speelgoed en de meeuwen proberen de vissen af te pakken van de zeehonden...En waar je in het zeeaquarium wordt aangevallen door een rog! Maar die gelukkig net je vinger mist....;)
Borrelen bij strandtent Faro2, chorizokroketjes met een Texels biertje...
Een kijkje bij de vuurtoren, en eindigen met versgebakken kibbelingen...
En voldaan en moe stappen we op de boot die ons weer netjes aan het vasteland afzet...

 
Samen op de knieën zoeken naar schelpen, mooie schelpen, schelpen met een gat erin, gekke schelpen, stukjes touw, scheermessen, heremietkreeftenhuisjes, veren, gedroogd zeewier, alles wat we wilden bewaren ging in de emmer....Schelpen met een gaatje en ook de scheermessen en gedroogd zeewier werden er later uitgevist. En op de gladde schelpen laat je de kinderen een gezichtje tekenen met een stift! Gegarandeerd FuN en ze zijn weer even zoet, want er worden allerlei avonturen geboren bij deze opeens 'levende' schelpen!
 

 
Van de gesorteerde schelpen met een gaatje, het gedroogde zeewier en de scheermessen maakte ik een slinger. Neem altijd een stukje touw mee, dan kun je het gelijk maken! Rijg de schelpen, zet er een knoopje tussen zodat je een ruimte tussen de voorwerpen krijgt.....En hang deze DIY souvenir (die zoveel leuker is omdat je het zelf hebt gevonden en gemaakt) op in je huis als je weer thuis bent. Print wat mooie foto's uit via #mobileprint van de Hema en je hebt een vakantiehoekje waar je nog lekker kunt nagenieten van de fijne tijd! Kijk eens op pinterest wat je allemaal met je schelpen kunt doen, zoveel leuke ideeën. Of doe een laagje meegenomen zand in een pot en maak er een stilleven van, een mooi lint eromheen, een label eraan met de plaats waar je geweest bent en je souvenir is klaar...Een mobiel, hang er dan ook wat gevonden veren tussen, die zijn ook zo mooi.
 
 

 
Ik in de relaxmodus met strandhaar! Eindelijk volume!

 

 
Mijn gevonden schatten bij elkaar. Wat ik er mee ga doen weet ik nog niet, maar in ieder geval komt deze foto bij mijn andere verzamelfoto's! Ben jij ook zo'n strandjutter, laat me weten wat jij met deze juweeltjes doet!

 
Ons vakantiedagboek is weer gevuld met mooie verhalen, fijne herinneringen, leuke grappige tekeningen, veren, foute ansichtkaarten en uitgeknipte plaatjes van reclamefolders... Nog even wachten en mijn afgedrukte vierkante foto's die bijna klaar zijn kunnen er dan ook bij...dan is het weer een fijn terug-kijk-boekje geworden!
Ik heb genoten van de heerlijke vakantie, heb weer volop energie voor nieuwe dingen en geniet nog even verder van het zomerweer wat vandaag gelukkig weer terug is!
Wat was jouw 'volop-geniet-moment' van de vakantie? Laat het me weten!
*

2 opmerkingen:

  1. Dat zou ik ook nog wel eens willen, zo'n huisje direct aan zee. En wat een leuk idee om de schelpen gezichtjes te geven!

    BeantwoordenVerwijderen