woensdag 5 augustus 2015

Laat maar draaien.....

 
Vele van jullie hebben nog vakantie, zitten er middenin, het loopt tegen het einde of je bent net begonnen. Ik ben net begonnen met onze vakantie, en als ik de weersvoorspellingen mag geloven blijft het een lekkere temperatuur! Dat is meer dan welkom aangezien we een weekje gaan vertoeven in een huisje op het strand aan de zee....Zin in!
Maar voor jullie heb ik nog een gezellige supersimpele DIY, windmolentjes....
 
 
Ik sneed een aantal vellen van 20x20 mm. Bepaal zelf de grote, snij of knip ze groter of kleiner. Maak je grotere dan raad ik je wel aan om wat steviger papier te gebruiken, anders klapt die dubbel als je het windmolentje op het stokje hebt geprikt. Ik zocht verschillende printjes en plakten ze op elkaar, zodat je een mooie voor- en achterkant krijgt. Een landkaart is ook leuk om te gebruiken!

 
Vouw het papier diagonaal door, en herhaal dit ook aan de andere kant, zodat er vouwlijnen ontstaan, knip deze tot iets meer dan de helft in.

 
Zorg dat je wat potloden hebt met een stukje gum eraan, daar kun je straks het windmolentje aanprikken.

 
Knip vier kleine knopspeldjes af tot een lengte die niet langer is dan de doorsnede van je gummetje op je potlood. Pak dan een andere speld en prik de gaatjes voor in de vier hoeken van het papier. Prik ook alvast een gaatje daar waar de vouwlijnen elkaar raken, het middelpunt van het vierkant.
Pak dan het kleine knopspeldje, en verbind zo de vier punten waar je al een gaatje in hebt geprikt met elkaar, dan door het middelpunt van het vierkant en zo in de gum. En je windmolentje is klaar! 
Hier gebruikte ik het kraftpapier zwart/wit en bruin/zwart.
 

 
Dit papier is al dubbelzijdig bedrukt, wat het nog eenvoudiger maakt om je windmolentje te maken. Heel vrolijk als decoratie voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.
 

 
Ook dit is dubbelzijdig gedrukt papier, mooi te gebruiken als je van wat meer natuurlijkere kleuren houdt. Het is ook leuk om wel hetzelfde papier te gebruiken maar allemaal verschillende maten maakt.
 

 
Retro met kraftpapier combineert ook verrassend mooi!
Maak er een paar voor in je vensterbank, hang ze op de kop met een gekleurd touwtje aan een stuk hout of een draad. Of maak ze heel klein en in een bepaald thema en versier er je cupcakes mee!
Mogelijkheden genoeg!
*
Geen opmerkingen:

Een reactie posten