woensdag 9 december 2015

Christmas is coming....

 
Sinterklaas is weer naar huis (dag pepernoten!) en kerst (hallo kerststol!) komt eraan. Afgelopen weekend ben ik begonnen met het versieren van de boom, een zwarte nepboom dit jaar. Ik heb al een knalroze en witte neppers gehad en nu was het tijd voor een zwarte. Als je dan toch een nepboom doet, dan moet  het ook een echte neppert zijn! En wat een feest om die kerstdozen te openen! Soms vergeet je een beetje wat er ook alweer allemaal verborgen zit in die handige, maar spuuglelijke plastic opbergdozen. Ik hou van bonte kermis in de boom, roze lampjes, groene, blauwe en oranje....Ballen in allerlei vormen, veel glitters en funky paddestoelen! Ik ben benieuwd hoe jij je boom gaat versieren?
 
 
En net zoals vorig jaar vind ik de kristallen nog steeds erg mooi om op te hangen. Dus ik zocht mooi papier bij elkaar, vond de houten mal van de krantenkapper weer en bekeek toch nog een keertje het youtube filmpje om mijn hersenen weer even op te frissen hoe dat het ook alweer moest....De eerste mislukte, zoals altijd, maar dat mag, we hebben er een avondje voor uitgetrokken....Als snel zat ik weer in de flow en was meditatief aan het vouwen. Een mooie combi van zacht roze, geelgoud en galaxy blauw! Nog even met een draad en naald een touwtje aan bevestigen en klaar! Prachtig! Mooi aan de muur, mooi voor het raam of misschien wel in de kerstboom?

 
Op pinterest zag ik prachtige sterren voorbij komen, ik pikte er een voorbeeld uit en ging aan de slag.
Ook hierbij kon nummer 1 direct de prullenbak in, maar daar leren we van...


 
Ik gebruikte goud, en twee verschillende donkerblauw kerstinpakpapier.
Je knipt een strook papier af van ongeveer 12 cm en 30 cm breed, ligt eraan hoe groot je de ster wilt hebben. Hoe groter de ster hoe meer stroken je nodig hebt. Voor de twee grote gebruikte ik drie stroken en de iets kleinere twee. Vouw er een trapje van, knip er een schuine kant aan en een figuurtje, ik knipte een half rondje en een schuin streepje, wees creatief en probeer! Je plakt de stroken aan elkaar, pakt een naald en draad en prikt door het papier rond van begin tot het eind, met dit touwtje maak je de ster rond, even goed aantrekken, nog niet vast knopen. De twee uiteinden plak je met plakband aan elkaar aan de achterzijde, dan trek je het touwtje goed aan en legt er een knoopje in. Kijk een hoe mooi je ster geworden is!

 
Hang ze met gouden of koperkleurige maskingtape aan de muur! Heel leuk effect!
Of combineer de kristallen met de sterren! 
Ik ga ze nu voor mijn keukenraam hangen en er de hele maand nog lekker van genieten!
Succes!
4 opmerkingen:

 1. Super leuk die zelf gemaakte spullen van je!Van je keuze van boom en ballen ben ik geen fan maar stel je voor dat we allemaal het zelfde graag zagen,zou nog al saai zijn,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Dan zou het heel saai worden in de wereld! Hoe ziet jouw boom eruit?

   Verwijderen
 2. Wat een leuk idee, wat zal het er gezellig bij jou uit zien Joyce

  BeantwoordenVerwijderen