woensdag 15 april 2015

Koningsdag!
We zijn alweer bijna halverwege april, met al een aantal prachtige lentedagen! Vooral vandaag is het heerlijk genieten, we lopen op blote voeten en gaan met de melkwitte huidjes naar buiten om de huid wat vitamine D te geven.... Maar het is ook alweer bijna Koningsdag, ik moet er nog steeds aan wennen.....Koninginnedag zit er zo ingestampt! En in de datum heb ik me ook al een aantal keren vergist, maar het is dit jaar echt Koningsdag op 27 april! Laten we hopen dat we net zo'n mooi weer mogen hebben als vandaag! Zodat de kinderen de fietsen kunnen versieren met crepepapier en vloeipapier....En wij kunnen genieten van de rommelmarkten, de optredens van verschillende bandjes, & lekkere wijntjes/biertjes met uiteraard bitterballen! Soms is dat zo lekker!

Speciaal voor jullie heb ik een feestelijke,hollandse tasselslinger gemaakt. Er zullen vast al een aantal mensen tasselslingers hebben gemaakt, maar toch zet ik nog een beschrijving op dit blog, ze blijven leuk, en supersimpel om te maken. En die tassels staan ook echt vet stoer op de Koningsdag versierde kinderfietsen....Of sta je op een braderie/ rommelmarkt en heb je een kraampje, dan heb je een te leuke slinger om erin te hangen!

Dit heb je nodig voor een vrolijke tasselslinger voor Koningsdag:
*vloeipapier in rood/blauw & oranje
* verschillend krullint
Pak 1 vel vloeipapier die je dubbelgevouwen voor je legt. Kijk op de foto's voor nog meer duidelijkheid! Knip het papier in stroken van ongeveer 1 cm tot 9 cm vanaf de vouwlijn. Dit gedeelte heb je straks nodig om een lus van te maken. Klap het vloeipapier open en leg het voor je neer, ga het oprollen als een sigaar, helemaal tot het einde. Draai dan voorzichtig in tegengestelde richting in een wokkel. Vouw het dubbel en plak het met een stukje plakband of een gekke print maskingtape vast. Je hebt  nu een lus die je om een touw kunt rijgen! Klaar! Supersimpel maar een erg leuk effect! Trouwens ook stijlvol voor je tuinfeestje deze zomer. In frisse kleuren of juist een paar pasteltinten...Zwart/wit met een print en af en toe een zilveren of gouden ertussen, stijlvol!


Neem een stukje touw, ik heb in dit geval oranje gebruikt, rijg de tassels eraan en bevestig met maskingtape op de muur of voor het raam. Knip in verschillende lengtes gezellig lint af en drapeer dat over het touw heen! Ik gebruikte oranje lint met stippen, blauw en rood lint met molentjes.
Super vrolijk toch?


Vind je een slinger net wat te voor deze dag, maar ga je er wel op uit en vind je oranje ook een minder flatteuze kleur om te dragen (ik word er echt heel erg bleek van!), maar wil je toch iets leuks? Maak dan een broche! Gebruik lint, gehaakte rondjes, bloemetjes of strikjes, splitpennen en een brochering. Oh ja en een naald en draad.


Knip lint af op verschillende lengtes, vouw ze in een lus, prik er een gaatje in waar ze elkaar kruisen, leg de cirkel of bloem erboven op, prik de splitpen erdoorheen, en trek de pootjes uitelkaar.
Bij het strikje haal je het losse draadje wat aan de achterkant van het strikje zit door het oogje van de cirkel en door het lint, splitpen erdoorheen, losse touwtje om de pootjes van de splitpen draaien en goed de pootjes uitdrukken. Naai er met naald en draad een brochering achter, met een paar steekjes zit die al goed vast.
Resultaat: een echte hollandse homemade broche!
Het duurt nog even, maar maak er een feestelijke dag van! Het is een feestje voor en met iedereen!

*

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk, nog nooit eerder zo'n tafelslinger gezien! Ziet er echt heel feestelijk uit. Nog een paar nachtjes...:-)

    BeantwoordenVerwijderen