woensdag 30 november 2016

Sterren!

Hangers maken voor in die gave tak die je hebt, of in je dennentak!
Veel heb je er niet voor nodig, een pakje klei, ik gebruikte witte klei van de action. Een deegroller, wat uitsteekfiguurtjes, en een rietje.
 
Kneed de klei en rol deze mooi uit.

 
Ik gebruikte een plastic placemat om er een mooi patroontje in te krijgen. Je kunt hier ook stempels voor gebruiken, denk aan letters waarmee je er een woord in drukt bijvoorbeeld. Ik legde de placemat erop en rolde er met de roller nog even goed overheen. Wil je ze aan twee kanten bedrukt hebben leg er dan ook nog eentje onder de klei.

 
Steek met de uitstekers figuurtjes uit de klei, maak er met een rietje een gaatje in zodat je er later een lint doorheen kunt doen.

 
Laat de figuurtjes goed drogen. Hou je van wit dan kun je ze zo laten, je zou er nog een glans laagje overheen kunnen zetten. Ik ging ook even wat proberen met fluor roze en goud.

 
Met een sponsje dep je de verf op de ster, zorg dat de verf goed in de verdiepte delen zit. Dan met een ander sponsje die je een beetje nat maakt ga je eroverheen zodat de bovenste laag weer bijna weg is. Zo krijg je een mooi effect! 
Doe er een lint aan en klaar zijn je kersthangers. Ook erg leuk om cadeau te geven, doe ze dan in een mooi stukje vloeipapier, dat ziet er gelijk heel feestelijk uit! 

En dan in een gestipt doosje! Eventueel nog met een lief labeltje eraan!
Aan wie ga jij die zelfgemaakte kersthangers geven?
*

4 opmerkingen: