woensdag 15 juli 2015

Vakantiedagboeken & verrassingspakketjes!

 
Langzaam komt de vakantie voor iedereen dichterbij, of je nu lekker op vakantie gaat naar het buitenland om een andere cultuur te ontdekken,  lekker lui onder palmbomen gaat liggen met je flamingo zonnebril, hoed & pina colada, in Nederland een fijn plekje hebt gevonden of van je thuis je vakantieresort maakt, we hebben er zin in en we hebben het allemaal nodig! Relaxen, genieten, effe lekker niks! En graag zonnestralen, heel veel zonnestralen!
 
Op instagram ben ik al geruime tijd actief bezig, ik krijg er energie van, doe leuke ideeën op en leer er mensen kennen met dezelfde interesse.
En ik heb geleerd wat swappen is, en ik vind het leuk!

Wat is swappen? Iemand organiseert een soort van uitwisseling met een thema. Je schrijft je in en een tijdje later krijg je iemand aangewezen waarvoor je een leuk pakketje samenstelt in dat thema. Aan de hand van de foto's die zij deelt op haar account maak je een pakketje waarvan je denkt dat dat bij diegene past. Ik moet zeggen, dit is niet altijd even makkelijk, maar daardoor juist een uitdaging! Het gaat hier niet om de hoeveelheid cadeautjes die je iemand stuurt maar om wat je maakt, hoe je het verpakt. Kortom, stop er een dosis liefde en creativiteit in op jou manier en that's it!

Afgelopen week heb ik mijn pakketje verstuurd, het thema was LET'S TRAVEL.
Leuk, ik hou van reizen, of het nu een dagje uit is, een weekendje aan het strand, ergens in een hutje op de hei, cultuur snuiven in een mooie stad of een ontdekkingsreis in
 een compleet andere wereld zoals Azië, kom maar op! Ik hou ervan!

Uiteraard maakte ik een reisdagboek,
 want wat is dat leuk om bij te houden en vooral om terug te lezen! Juist de kleine dingen vergeet je snel, maar door het op te schrijven of te tekenen blijven deze herinneringen altijd bewaard.
 
Ik kocht een schrift bij de hema, met een plastic hoesje waar je van alles in kunt stoppen. Maar uiteraard kun je elk schriftje/boekje gebruiken. Maak het persoonlijk met een mooi stuk papier, stickers, linten, vrolijke of mooie kaarten, stempels en knipsels uit tijdschriften.
Als het maar je eigen boekje wordt waar je graag naar kijkt en inschrijft.
 

 
Met stempels maak je de leukste teksten, of schrijf met mooie letters.
Maak er een kunstwerkje van.
 

 
Knip woorden en plaatjes uit die jou aanspreken.
 

 
Plak een mooi zakje in het schriftje om kleine snoeppapiertjes, kaartjes, foldertjes of veertjes in te kunnen bewaren. Paperclips zijn heel handig om losse dingetjes vast te zetten en de kleine klemmetjes zijn ook heel fijn!
 

 
Dit schriftje maakte ik voor mijn swapmaatje.
Hieronder zie je wat ik allemaal in het pakketje heb gestopt, een aluminium doosje wat ik zelf heb bestickerd om schelpjes, zand, steentjes, bloemetjes of andere verzamelde schatten in te bewaren, zelf gemaakt puzzelboekje,  HELPKIT (pleisters, ors en pijnstillers), snoepjes, verfrissingstissues, lekkere multifunctionele crème voor handen/gezicht/lichaam in een superleuk doosje en die ook nog eens lekker ruikt! En een mooi zilveren handgemaakt hartje speldje, omdat die supermooi staat op je spijkerjasje of vestje.....


 
Leuk is om de verpakking af te stemmen op de
smaak van de persoon waarvoor je zo'n pakketje maakt.
Zoals je ziet houdt ze van zwart en wit!
Het is natuurlijk ook heel erg leuk om gewoon zo'n verrassingspakketje te maken
voor je moeder, zus of vriendin!
 

 
Reisdagboeken, journals, plakboek,vakantieboek hoe je het ook noemen wilt, het is echt een leuke en mooie herinnering. Je kunt erin schrijven, tekenen & plakken.
Of je nu thuis bent of op vakantie, het maakt niet uit. Of laat je kinderen er een tekening in maken, of een verhaaltje inschrijven.
Schrijf je gedachtes op, wat was het lekkerste eten, waar genoot je van? Koop een foute ansichtkaart en plak dit erin, scheur foldertjes en maak er een mooie collage van, plak veertjes of gedroogde bloemetjes  met een vrolijke maskingtape (altijd handig om bij je te hebben).


Hierboven zie je mijn reisdagboeken, ik kijk er graag in en geniet nog altijd na
 van de verhaaltjes en het geknutsel.
Hieronder wat ideetjes wat ik van pinterest heb gehaald, daar is ook zoveel inspiratie te halen als je niet weet hoe je moet beginnen. Vergeet niet dat het jouw boekje is en dat het niet  perfect hoeft te zijn! Het is jouw of jullie herinnering!
 
 
Ik ben benieuwd hoe jullie boekje er na de vakantie uit zal zien.
Plak er na de vakantie nog wat leuke kleine vierkante fotootjes in die je heel makkelijk vanaf je telefoon via de mobileprint van de hema kunt bestellen! Doen!
*
 

4 opmerkingen: