woensdag 29 juli 2015

Kleine 'schatten' bewaarboekjes.....

 
Twee weken geleden schreef ik over het maken van je eigen vakantiedagboek. Benieuwd wie van jullie ook aan de slag is gegaan om je persoonlijke schriftje te maken.... Ondertussen heb ik samen met mijn bonusdochter zitten knutselen en plakken en hebben we allebei een mooi dagboek gemaakt voor de vakantie die zaterdag voor ons begint. Leuk om een tiener te inspireren om zo'n van-alles-mag-dagboek te maken en straks ook vol te schrijven. Toen ik daar mee bezig was schoot er een ander idee door mijn hoofd wat ik al eerder op pinterest had gespot, het maken van een klein bewaarboekje voor de kleinste schatten die je tegenkomt, gemaakt van papier, pergamijnzakjes, stickers en lint/touw.
 
 
Zoek een mooi papiertje uit, een voor de binnenzijde en een voor de buitenzijde. Zorg dat je een stukje steviger papier hebt om de kaft mee te maken, anders wordt het zo'n slap kaftje. Knip het papier op de maat die je zelf wilt. Vouw het dubbel en weer open, je hebt nu een vouwlijn. Knip twee stukken mooi/vrolijk papier af voor zowel de binnenzijde als de buitenzijde en plak dit op het steviger stukje papier, knip de randjes mooi bij en vouw weer dubbel. 
 
 
Knip het randje van de pergamijnzakjes af en lijm ze op elkaar. Let op dat je niet het hele oppervlak insmeert met lijm want dan vouwen ze niet mooi uit (dat gebeurde dus bij mij), alleen een lijn in het midden van het zakje van boven naar beneden. Daarna lijm je ze vast aan de binnenzijde van het 'boekje'.
 

 
Neem een mooi stukje lint, ik gebruikte bij mijn zwart/witte boekje een knalroze satijnkoord, en plak deze met een mooie sticker of een stukje maskingtape vast op de rug van het boekje. Zo kun je het boekje dichtknopen en vallen je kleine schatten er niet uit.... Pimp het boekje helemaal naar eigen wens! Een leuke ster, stickers, maskingtape of een mooi label.
  
Bij dit vrolijke boekje gebruikte ik dubbelzijdig gedrukt papier, leuk om dan zowel de voorkant als de achterkant te gebruiken! Hier heb ik een touw omheen gewikkeld met een langere lengte, leuk om het touwtje een paar keer om te wikkelen. Kleine tip: Vergeet niet om een knoopje aan het uiteinde van het touwtje te maken, anders rafelt het touwtje uit...

 
Het eindresultaat!


 
Zo'n miniboekje is natuurlijk heel leuk voor jezelf, maar ook om iemand cadeau te doen met kleine lieve dingetjes erin, zoals een kaartje, lief briefje, gezellige foto's......
Ik ga een van mijn vriendinnen verrassen met een boekje, met een lief kaartje erin! Perfect om op te sturen, en echte post is zo leuk om te versturen maar ook om te krijgen! Toch?
 
En nu gaan we genieten van het zonnetje wat eraan gaat komen!
 
*
 


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee weer! Word helemaal blij van dit soort dingen... als ik weer terug ben van vakantie (hopelijk heb jij beter weer =^-^=) ga ik het zeker proberen.... x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Bibi! Heb je een leuke vakantie gehad? Ik ga donderdag voor een weekje naar zee, en de verwachtingen zien er goed uit...Cross my fingers...Succes met het maken van dit leuke verzamelboekje, en zou heel leuk zijn om je eindresultaat te mogen zien!

   Verwijderen
 2. Super creatieve en interessante blog! Zou je misschien ook een kijkje willen nemen op mijn pagina?

  BeantwoordenVerwijderen