woensdag 20 mei 2015

Workshop Handlettering

 
Zaterdag 16 mei...
Leuk! Een workshop Handlettering! Vera scoorde wat lekkere snacks voor in de auto en hup daar gingen we, we reden van het nog droge zuidelijke puntje naar het steeds natter wordende Venray.
 
 
 
Na een klein uur rijden kwamen we aan in Venray, bij de Sugar Sweet Company van Marijke. Haar winkel en workshopruimte bevind zich in een oud busstation, echt een fantastische ruimte maar ook absoluut een fantastische winkel! Alles wat je nodig hebt om taarten, koekjes & cupcakes te bakken. En niet te vergeten, ze bakt echt de mooiste en lekkerste zoetigheden. De inrichting is vrolijk, bonte kleuren, gezellige slingers en een bling bling kroonluchter in verschillende kleurtjes! Ik ben verliefd!Er stond een kop thee of koffie klaar en heerlijk cakejes, stroopwafelcake, brownies en koffiekoekjescake (je weet wel die koekjes waar we vroeger dat zoete plakkerige laagje vanaf likte en bleven zitten met een sompig koekje)
 
Martine van Studio Suikerzoet was er ook al, zij ging ons eens een middagje laten ploeteren met potlood,gum en lineaal.
Enthousiast liet ze ons wat voorbeelden zien, legde het een en ander uit, mochten een mooi schriftje uitzoeken, kregen allerlei voorbeelden van letters, doodles (kleine krabbeltekeningetjes) & banners.
En dan komt er een moment dat je moet beginnen en denkt, Ohoh! hoe gaan we dit aanpakken. Eerst een opzet maken in het schrift zodat je een beetje weet hoe je het aangaat pakken als je voor het echie gaat. 
Na het kiezen van een quote werd het al snel stil en zaten we allemaal lijnen te trekken, te gummen en intensief te schrijven/tekenen.
De heerlijke cakes gaven ons even de energie die we soms even nodig hadden en de thee liet ons even pauzeren.
Martine beantwoorde alle vragen en gaf  tips bij ons langzaam ontwakende kunstwerkje.
Hier onder de foto's van de making of.....


 
Na het tekenen en schrijven met het potlood werd het tijd om de potloodlijnen over te trekken met zwarte fineliners, ook die zijn er uiteraard in allerlei diktes die je weer kunt gebruiken om wat variatie aan te brengen in de tekening. Superleuk is het ook om eventueel kleur te gebruiken, zoals Vera dat heeft gedaan!
Na een paar uur kwam het stuk papier dan toch eindelijk tot leven!
 


 
Een leuke workshop, Martine die het top deed en Marijke die voor de fijne ruimte en heerlijkheden zorgde!
Dankjewel Dames!
 
Hebben we er een hobby bij?
 
*4 opmerkingen:

 1. Wat gaaf, dat zou ik ook graag eens willen leren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt leuk, in het begin denk je hoe ga ik dit aanpakken, maar als je eenmaal bezig bent borrelen de ideeen naar boven.....

   Verwijderen
 2. Wat een fijne blog, ben helemaal vereerd, blozend en trots! Fijn dat jullie erbij waren!

  BeantwoordenVerwijderen