woensdag 13 mei 2015

De Communie...


De Heilige Communie....
Sinds ik in het zuiden van Nederland woon, en dat is nu bijna een jaar, zijn er toch dingen die elke keer weer een beetje 'nieuw' voor me zijn. Nou ja 'nieuw' is misschien niet het juiste woord maar ik wist niet dat de communie nog zo leefde. En ja! Het is een groot feest voor de communicantjes, met de mooiste jurken en liefste blousjes en broeken. Wat leuk om er dan ook hier aandacht aan te besteden, want dit feest mag natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. De kleuren geel en wit voeren hierbij de boventoon en ik voeg er nog wat gouddetails aan toe. Gewoon omdat de combi zo mooi is.Versier de muur, de tafel of de voordeur met slingers waar zelfgemaakte tassels aanhangen. Maak er lekker veel en rijg ze aan een mooi bakkerstouw en bevestig ze eventueel met een mooie maskingtape aan de muur. Om het een extra leuk tintje te geven hang je er ruitvormig gehaakte 'vliegers' tussen.De cadeaus pak je in met stoer sterrenpapier, leuk voor jongens en meisjes! Maak er zelf een label aan, koop een label of maak er zelf een van wit of gekleurd papier, een gaatje inponsen, een grote gouden kartelsticker erop, daarop weer een vrolijke 'mijn eerste communie' sticker, een minitassel maakt het pakje extra vrolijk en heb je ook zo gemaakt met een stukje vloeipapier.
Helemaal in stijl en dat lieve gezichtje zal nog meer stralen!Maak een kleine pompom van vloeipapier en gebruik die als decoratie op het cadeau. Vooral de minimeisjes zullen dit prachtig vinden!

Vrolijke prikkertjes heb je ook zo gemaakt, bij de Xenos of de Action haal je voor een leuke prijs tapasprikkertjes, en daar plak je aan de voor en achterkant een sticker op. Staat gezellig in de lekkere snoeptraktaties of de oerhollandse blokjes kaas en schijfjes worst.

Twee kleurige pompoms kunnen natuurlijk niet achterblijven!Vrolijk als tafeldecoratie, om op te hangen boven de tafel, aan de lamp of verwerk in het in tasselslinger. Strooi nog wat grote sterrenconfetti over de tafel heen voor de finishing touch. Zo versier je het huis in een mum van tijd en het resultaat: Vrolijk huis en een blij minimensje!


Heb je een mooi ringetje,een lief colliertje of schattige oorbelletjes om te geven, wikkel ze in een vloeipapiertje en stop ze in zo'n lief klein pillendoosje. Dat doosje gaat na deze dag vast nog vaak gebruikt worden om er andere 'schatten' in te bewaren.
De hartjesoorbellen die je hier ziet zijn van echt zilver, handgemaakt door mij (BeJoyce) en ook te bestellen....

Fijne dag!
*Geen opmerkingen:

Een reactie posten