donderdag 3 maart 2016

Bloemen met glitters!

Narcissen staan al eigenwijs te stralen in de natuur, zelfs als het een grijze regenachtige dag is zorgen zij voor het voorjaars gevoel! Krokussen en sneeuwklokjes piepen overal tussendoor! Ja, het voorjaar komt eraan, en wat heb ik daar veel zin in! En met Pasen in het vooruitzicht gaan we langzaam ons huis weer versieren. Ieder op zijn eigen manier...Heb jij al een idee wat je gaat doen? Misschien is het leuk om deze eenvoudig zelfgemaakte bloemen in een tak te verwerken. Heel eenvoudig zelf te maken en een vrolijk resultaat!
 
 
Wat heb je nodig? Gekleurd vloeipapier (kies voor heldere kleuren voor een knaleffect, of zachte tinten voor een romantische look)....,ijzerdraad, ik gebruikte goud. En glitters in je favoriete kleur of wat mooi bij je gekozen vloeipapier past. En wat lijm!

 
Knip stroken van ongeveer 5 cm, voor 1 bloem heb je twee stroken nodig. En knip er een mooie ronding in.

 
Voor de stamper knip je een stuk binddraad af, vouwt het dubbel en draai het draad een kwartslag, zodat er een lusje ontstaat. Maak een propje van wit papier en stop dit in het lusje, dan een stukje wit papier om het een mooi stampertje te maken, draai er een bindraadje omheen en klaar! Smeer de bovenkant goed in met lijm en dompel de stamper onder in de glitters. Wees gewaarschuwd, de glitters liggen straks overal!

 
Leg de twee stroken papier op elkaar en wikkel om de stamper heen, een beetje op gevoel eromheen draperen, zodat je een mooie bloem krijgt. Met een van de uitstekende bindraadjes wikkel je het vloeipapier vast...En klaar is je vrolijke bloem!

 
Ik maakte ze vast aan mijn witgeschilderde tak, en daar hang ik volgende week wat paaseitjes bij! Bij de Action hebben ze blanke houten eitjes, superleuk! Die kun je verven of vol plakken met glitters!


 
Je kunt er ook een mooie krans van maken, knip dan van groen papier wat blaadjes en maak die aan de bloem vast!
 
Succes!
*
Geen opmerkingen:

Een reactie posten