woensdag 28 oktober 2015

Origami lichtjes vouwen


 
Terwijl Vera vandaag de kick off heeft van de KreaDoe beurs gooi ik nog een fijn projectje online. Op de donkere dagen voor Kerst die nog gaan komen kun je wel wat sfeer in huis gebruiken. En helemaal fijn als je deze gewoon zelf maakt op een avond samen met een kop thee en een stukje chocolade. Het enige wat je nodig hebt is een lichtjessnoer, ik gebruikte de kerstverlichting ledlampjes van de HEMA en  vouwpapiertjes knipte ik zelf van inpakpapier (15x15).
Deze DIY heb ik gespot op de blog van Wimke Tolsma, te leuk om niet te delen met jullie. Maar uiteraard ben ik zelf gaan vouwen om te zien of het echt zo mooi wordt.
Hieronder laat ik jullie stap voor stap zien hoe je deze origami lampionnetjes heel eenvoudig zelf vouwt!

 
Om het origami gevouwen papier volume te geven blaas je het op, gewoon zo of gebruik een rietje als je dat handiger vindt, en klaar is je lampionnetje. Je steekt daar waar je het lampionnetje hebt opgeblazen ook het lampje in.


 
En hier het eindresultaat, mooi en zo sfeervol. Leuk voor jezelf, maar ook een fijn cadeau om te geven. Doe ze in een mooie doos, een strik eromheen en je hebt een stralend cadeautje! Heb je nog herfstvakantie, dan is dit ook een erg gezellig projectje om samen met je kinderen te doen.


 
En dan ga ik nu nog snel even 1001 dingen doen voordat ik vanavond vertrek richting Utrecht, om donderdag en vrijdag Vera een handje te helpen op de KreaDoe beurs. Zie ik je daar?
*

6 opmerkingen:

 1. Super leuk! Daar knappen de lampjes zeker van op. Succes en veel plezier op de Krea Doe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dankjewel.....en helemaal fijn in combi met heel veel kaarsjes!

   Verwijderen
 3. Ontzettend leuk!
  Ik zou morgen naar de KreaDoe gaan maar een acute ontsteking in mijn voet gooit roet in het eten. Na een slapeloze nacht vanochtend naar de huisarts gegaan. Nadat hij een snee had gemaakt en pus had weg gezogen (onsmakelijk, ik weet het!) kon ik door naar de apotheek voor een antibioticakuur en het advies: koelen, been hoog en rusten de aankomende dagen. Voor mij dit jaar dus helaas geen KreaDoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat jammer! Beterschap.....gelukkig is de webshop van Vera ook heel fijn om te shoppen....

  BeantwoordenVerwijderen