donderdag 23 juni 2016

Juweeltjes van de zee.....


Afgelopen maandag vertrok ik richting Cadzand in Zeeland! Mijn ouders hadden een strandhuisje gehuurd en daar ging ik uiteraard graag op visite! Inclusief een paar overnachtingen. Ik ben gek op het strand en alles wat de zee aan schatten achterlaat op het strand. Met de zomervakantie in het vooruitzicht dacht ik dat het wel leuk zou zijn om deze mooie schelpen mandala met jullie te delen. Heel erg leuk om te doen als je wat tijd vertoefd op het strand.Ik verzamelde allerlei verschillende schelpen, mosseltjes in verschillende maten, kokkels in bruin en grijs,gewone wenteltrap hoorntjes, glanzende tepelhoren, platte slijkgaper, korfje en nog veel meer.
Ik zocht ze uit, legde soort bij soort en begon met neerleggen van de schelpen. Als je bezig bent ontstaat er vanzelf een patroon, experimenteer, en ga door net zolang als dat jij denkt, 'dit is het! '


Uiteindelijk is dit mijn schelpen mandala geworden! Ik heb er een foto van gemaakt en daarna alle schelpen in een bakje gedaan om mee naar huis te nemen. Je kunt ze ook opplakken op een canvasdoek die je heel goedkoop scoort bij de action!

En wat is er nou leuker om die schelpenverzameling die je met liefde hebt gezocht niet in een donkere kast te leggen maar in een mooi glazen flesje te doen? Wikkel er een leuk lintje omheen, knoop er een labeltje aan en schrijf op waar je deze strand schatten hebt gevonden!
Leuk is om ook een beetje zand mee te nemen om onderin het flesje te doen. Veertjes zijn ook erg mooi!
 Ik heb ondertussen al een flinke schelpen verzameling, ga jij er ook aan beginnen deze zomer?
*4 opmerkingen:

 1. Ziet er geweldig uit Joyce.
  Ik ben gek op al het moois van de zee/strand

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om de schelpjes zo te bewaren. Ik vond het al zonde van je mandala om hem zomaar weg te schuiven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo kun je er ook nog naar kijken! Ik had de mandala op de grond gemaakt, wie weet maak ik het nog een keer opnieuw, de schelpen heb ik nog!

   Verwijderen