woensdag 4 mei 2016

Stippelen op servies...

Vorig jaar ergens in december zag ik dat Nienke van stipinstijl een workshop ging geven in Gorinchem, ik appte mijn vriendin die daar in de buurt woont en onverwachts hadden we een date! Een date met mijn vriendin, altijd gezellig, en een date met Nienke. Al enige tijd volgde ik haar op instagram, en bij elke foto die ze plaatse had ik elke keer het WOW gevoel, dit wil ik ook leren! En waar ze me voor gewaarschuwd heeft gebeurde, ik heb er weer een hobby bij! 
 
 
Na overleg met Nienke besloot ik om een aantal workshops te gaan geven, iedereen was zo enthousiast! En zo gaf ik mijn eerste workshop bij mijn nicht, en was er bijna alleen familie, wat ontzettend gezellig was, en ook minder eng...;)

 
Na enige uitleg en mezelf afvragend of ik alles wel verteld had gingen ze na het uitzoeken van een bordje allemaal twijfelend aan de gang. Ja, die eerste stippen zijn ook best spannend! Dat had ik ook, maar al snel krijg je de handigheid te pakken en ga je nadenken over je ontwerp en het gebruik van kleurtjes.


 
Met uiterste concentratie werd er gezellig gestippeld en onstonden er prachtige bordjes, ieder in zijn eigen stijl. Ik gaf zo nu en dan advies over een kleur of de grote van de stip, als erom gevraagd werd.
Het is echt totale zen, het enige waar je mee bezig bent zijn de maat van de stippen, waar ga ik ze zetten en welke kleurtjes ga ik gebruiken. 


 
En zie hier het eindresultaat! Kijk ze stralen! Allemaal hebben ze er een nieuwe hobby bij! En dat is waar ik het voor doe, plezier in het creƫren van je eigen kunst. En het is handwerk, dus het mag onregelmatig zijn en niet perfect, dat maakt het juist zo leuk!

 
Deze twee kopjes stippelde ik voor mijn tante die vanuit de USA op visite was in Nederland, met het delfts blauw en de koninklijke familie in mijn achterhoofd koos ik voor deze kleurtjes.
 
Wordt jij hier nou ook zo enthousiast van? Stuur me je emailadres en ik hou je op de hoogte als er weer een workshop aankomt...Dat zal in de zomer zijn!
Oh ja, ik woon wel in het mooie zonnige zuiden....
 
Ik ga nog even verder met het stippelen van mijn Moederdag cadeautje!
*


1 opmerking:

  1. Ik heb dus ook elke keer het wow-effect als ik jouw foto's zie. Dus houd me zeker op de hoogte als je wilt! bartencarolien@planet.nl Woon ook in het zonnige zuiden, dus dat zit goed :)

    BeantwoordenVerwijderen