zaterdag 28 maart 2015

Lentetak

Haken is hip, heel veel jonge vrouwen van onze leeftijd haken, van bloemetjes & hartjes tot hele spreien en schitterende poncho's! En ik vraag me altijd weer af waar halen ze die tijd vandaan? Ik doe het ook, maar mijn sprei heeft een formaat van een barbiesprei, en mijn sjaal is volgende winter nog niet klaar als ik in dit tempo doorga! Maar genoeg over haken! Je kunt de leuke bloemetjes, hartjes en wolkjes natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen! Heel erg leuk voor in de Lentetak/ Paastak!
Een mooi pronkstuk voor op de tafel, maar dit keer zonder paaseieren... Ik gebruik hiervoor heel veel vlinders & bloemen van papier, gehaakte bloemen & vlinders in vrolijke, frisse kleurtjes, en eenvoudig 6 hoekig houten hangertjes met MAGIC... Wat een magisch woord is dat toch! (Those who don't believe in MAGIC will never find it...Roald Dahl)


Ik heb twee verschillende soorten takken gehaald bij de bloemenwinkel, de bekende krultakken en de bloesemtakken, die hebben al van die mooie knopjes en krijgen straks van die lieve kleine bloemetjes zodat het megaboeket alleen nog maar mooier wordt! Zoek een mooie, gekke,stijlvolle,simpele of kleurrijke vaas, zet je takken erin, beetje water erbij vinden ze ook wel fijn en begin met decoreren! Hoe simpel kan het zijn voor een gezellig effect! Maak er een bonte boel van door allerlei kleuren te combineren,zoals ik heb gedaan, of kies voor een paar tinten bijelkaar, zoals geel/oranje & groen, of voor een wat strakkere versierde paastak zwart,wit & grijstinten, en doe daar dan ergens stiekum een gekleurd bloemetje of hartje tussen.... Je kunt er alle kanten mee op, maak er wat van! En vergeet vooral die prachtige vlinders niet, die kun je straks gewoon weer kunt overzetten naar een volgende nieuwe tak om er zo nog heel lang van te genieten! Supervrolijk voor de zomer!Haal de lente in huis, want buiten wil die nog niet echt! Veel plezier met versieren! 

Fijn weekend!

9 opmerkingen:

 1. hele gezellige lentetakken! die bloemetjes zijn wel erg schattig zeg, enne...magic is something YOU make ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke paastak! Ziet er heel vrolijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er mooi en kleurrijk uit! Ik doe altijd een laagje grind of zand onderin de vaas, dan blijven de takken beter staan zoals ik dat wil ;-)
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een goed idee. Mijn paastak ga ik zo neerzetten maar ja een weekje verder en pasen is al bijna weer voorbij. Dan kan ik er dus een lentetak van maken. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dus kun je er ook veel langer van genieten! Is die mooi geworden?

   Verwijderen