dinsdag 31 juli 2012

Susan blogt!


Afgelopen week is mijn oudste dochter 3 jaar geworden. Al vanaf haar eerste verjaardag is het hier een groot feest. Met name voor mij. Ik heb mezelf al vaker de vraag gesteld wie zich het meest op het feest verheugt. Zodra de eerste zonnestralen van het jaar ons land bereiken, besef ik dat het tijd wordt om de verjaardagen van mijn kroost te gaan plannen. 
Het begint met een thema, daarna moet er een kaartje bedacht worden en vervolgens beginnen er allerlei leuke ideeën te borrelen om te maken voor de grote dag zelf. Als het aan mij ligt wordt het iedere keer zo’n mega overdreven Amerikaans kinderfeestje met een grote foodtable en decoratie waar je niet omheen kan. Maar mijn Nederlandse nuchterheid remt mij toch een beetje af.Dit jaar werd het een sprookjesthema, waarin Sneeuwwitje centraal stond. Ik haalde wat gekleurd karton en lint in de kleuren van Sneeuwwitje, rood, blauw en geel, en zocht op internet naar een leuke afbeelding. Om de kaart af te maken gebruikte ik mijn nieuwe appelstempel en printte ik een paar fotootjes uit van mijn eigen prinses. Toen de uitnodigingen eindelijk de deur uit waren ging ik online op zoek naar wat ideetjes voor het feest zelf. Op Amerikaanse blogs vind je hier een ruime keuze, een hele ruime keuze. En daar moet ik een selectie uit gaan maken? Ik wil alles!!! Uiteindelijk heb ik me redelijk in kunnen houden.

Ik heb een fantastische taart van een Sneeuwwitje pop op een sprookjesboek besteld. Zelf maken begin ik niet aan. Voor op de buffettafel heb ik flesjes Fairy Poisson gemaakt. Heel simpel. Ik heb van lege cola-flesjes het etiket afgeweekt, ze gevuld met Ranja en een kaartje gemaakt en uitgeprint op de PC. Deze met van die leuke bakers twine aan de flesjes gehangen.Verder leek het me leuk om eetbare toverstafjes voor de kinderen te maken. Dit zijn sterkoekjes op een stokje, die ik nog door het eetbare glitter heb gehaald.
Eigenlijk wilde ik ook nog geglazuurde appels maken, maar dat is me niet gelukt. Omdat ik stokbrood altijd maar een beetje afgezaagd vind, heb ik met koekjesvormpjes, in de vorm van een kroon en het glazen muiltje, wit brood uitgestoken en deze bij de kaasjes etc. geserveerd.Ik heb de tafel versierd met bekende spulletjes uit sprookjes-/prinsessenfilms. Een glazen stolp met een afbladerende roos, vogeltjes van Assepoester, glazen muiltjes en appeltjes. Al het eten heb ik geserveerd op blauw of geel vloeipapier.
Iedere verjaardag krijgen de kindjes een goodiebag mee naar huis. Voorheen liet ik de foto van het kaartje afdrukken op een tasje, maar gezien ik dit jaar geen fotokaartjes had gemaakt, moest ik creatief zijn. Een mandje is het geworden, versierd met lint en vloeipapier (van Leuke Lintjes). Ook weer leuke kaartjes zelf geprint en gevuld met prinsessenspul. Een appeldoosje en een glazen muiltje met snoep gevuld, zakje chips erbij, wat sierraadjes, toverstafjes en een lief, klein flesje Fairy Dust. Een klein glazen flesje (ook van Leuke Lintjes), afgesloten met een kurkje, gevuld met glitter. Plakkertje met de tekst ‘Fairy Dust’ erop en voila. 


De meiden vonden het geweldig en dus ik ook. Op naar september, want dan is dochter 2 jarig. Susan, dank je wel voor dit geweldige blog! Ik hoop dat mensen hier inspiratie uithalen, want je hebt het geweldig georganiseerd en uitgevoerd! Ook leuk dat je gelijk een blog wilde schrijven als gastblogger! 

En natuurlijk ook bedankt aan Dennis voor de geweldige foto's ( voor nog meer superfoto's zie www.dennisebben.nl ) 

                                                              Enjoy! 

6 opmerkingen:

 1. Ziet er super uit! Dit moet een geweldig feest geweest zijn... prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geschreven, zusje. Het zag er geweldig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, en niet alle fotocredits gaan naar mij. Er staan ook foto's van Susan tussen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw leuk gedaan en wat een tijd heeft erin gezeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En we hebben een genomineerde voor de titel: SUPERMAMA !
  Susan, wat heb jij een geweldig feest voor je dochter neergezet en wat een leuke ideeën. En die taart ......
  Groetjes, Mienokje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat super gaaf!!!
  vraagje de glazen muiltjes, verkoop je die ook??
  ze zijn echt TE leuk!!
  gr Marina pasop

  BeantwoordenVerwijderen